19:00

Jokkmokks SK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Jokkmokks SK

Ohtana/Aapua besegrar Jokkmokk hemma på Skolvallen med 8-0 (5-0)

Första halvlek inleds trevande från OAFF trots att man dominerar spelet redan från start. I den 12:e minuten kommer ändå 1-0 när Magnus Krekula i närheten av målet spelar fram Adam Zingmark till ledningsmålet. I den 25:e minuten spelar Pär Alapää en fin djupledsboll som Magnus Krekula hinner fram på och placerar in 2-0. I den 33:e minuten kommer Adam fram på högerkanten och slår ett perfekt inspel till Johannes Pekkari som avslutar distinkt till 3-0. Tre minuter senare är det dags igen när Danne Mäki spelar fram Magnus Krekula till 4-0. Halvlekens sista mål kommer i den 38:e minuten när Magnus Jatko slår en inåtskruvad hörna som via en Jokkmokk-spelares huvud går in till pausresultatet 5-0. Fem mål på 7-8 målchanser visar på bra effektivitet.

Andra halvlek blir en defilering från OAFF: sida och laget spelade en fin fotboll där man skapade mängder med chanser. I den 50:e minuten slår Magnus Jatko en lång hörna som når Johannes Pekkari - Borri dribblar sig till skottläge och via målvaktens händer borrar sig bollen upp i nättaket till 6-0. Tio minuter senare slår Martin Sjöberg ett inlägg mot straffområdet som en försvarare nickar in i eget mål till 7-0. Efter målet skapar OAFF flera kvalificerade målchanser men har svårt att överlista duktige Daniel Moncada i Jokkmokks mål. Två minuter före slutet slår Magnus Krekula en fin passning till Johannes Pekkari som på volley fastställer slutresultatet 8-0.

Sett över 90 minuter är OAFF:s seger solklar. Jokkmokk vägde lite lätt och skapade inte en enda målchans. I ett bra OAFF går plussen idag till Magnus Jatko som återigen gör ett mål på en fast situation, till Magnus Krekula som med 2 mål och 2 ass var matchens främste poängplockare, till Johannes Pekkari som gör tre snygga mål och till matchens lirare Danne Mäki som fullkomligt ägde mittfältet.

Domaren Simon Granström hade en lugn kväll där avblåsningarna var få ju längre matchen fortskred.